Vijesti

Gradske vlasti u Banjaluci povisile sebi plate za 30 odsto?

BANJALUKA - Rukovodiocima gradske vlasti u Banjaluci plate će biti povećane za 30 odsto, tako da će sada načelnici primati platu od 4.600 KM, objavio je list Press RS.

Ovakvu odluku donio je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović.
Odluka se donosi u trenutku kad se plata smanjuje za 10 odsto za 30.000 budžetskih korisnika u RS.
Izmjene Pravilnika o platama i naknadama službenika u gradskom aparatu podrazumijevaju povećanje plata zaposlenih u Administrativnoj službi, uglavnom rukovodilaca, i to za 10 do 30 odsto, a na najveće povećanje može da računa 11 načelnika.

U toku dana iz Administrativne službe grada stigao je demanti u kome se navodi da Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, nije potpisao nikakvu odluku o povećanju plata funkcionerima i nekim službenicima gradske uprave.
Reagovali su, kako stoji, povodom neistinite informacije o navodnom povećanju plata zaposlenih i funkcionera Administrativne službe grada, koja je objavljena u pojedinim medijima.


"Umjesto vijesti, kako je gradonačelnik najavio, o smanjenju plata od pet odsto za službenike, odnosno deset odsto za funkcionere, senzacionalistički je plasirana netačna i neprovjerena informacija o povećanju plata za 30 odsto", ističe se u saopštenju.
Navode da je stupanjem na funkciju Gavranović donio Pravilnik o izmjenama u unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta ASBL, kojim je ukinut Odsjek za imovinsko-pravne poslove, a sistematizovana nova radna mjesta u okviru Kabineta gradonačelnika.
"Te izmjene su uslovile donošenje Pravilnika o izmjenama Pravilnika o platama i naknadama zaposlenih u ASBL i to samo u organizacionim jedinicama u kojima je došlo do promjena. Kod svih drugih zaposlenih službenika, načelnika i funkcionera, plate nisu mijenjane", ističe se u saopštenju.
Podsjećaju da je donošenjem mjera za suzbijanje posljedica svjetske ekonomske krize plata zaposlenih u Administrativnoj službi ranije smanjena za 10, a funkcionera za 20 odsto.
Prijedlogom budžeta za 2013. godinu planirano je novo smanjenje plata od pet odsto za službenike i 10 odsto za funkcionere.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog