Vijesti

Dodik: Izetbegovićove izjave nisu zvaničan stav BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić prvo treba da posjeti Sarajevo nije zvaničan stav BiH.

On je rekao da Izetbegović, u ovom slučaju, ne predstavlja BiH već bošnjački narod i da to tako treba tretirati, te da, ako želi da predstavlja BiH mora, imati stav Predsjedništva.

"On taj stav nema i njegove izjave su više interno-političke nego što su zvanični stavovi BiH", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da nema ništa protiv da Izetbegović iznosi stavove bošnjačkog političkog miljea, ali da je protiv stvaranja predstave da ono što govori Izetbegović govori BiH.

Dodik je podsjetio da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović u Beogradu sastao sa Nikolićem i da se to može smatrati zvaničnom politikom BiH.

"Izetbegović ima pravo na svoje političke opservacije, ali bi konačno trebalo da prestane sa uzurpacijom pozicije BiH, jer na taj način najviše doprinosi njenom urušavanju", poručio je Dodik.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog