Kultura

Kusturica i Dačić poklonili Bijelog anđela Moniki Beluči

Mokra Gora - Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica u Mećavniku su poklonili Moniki Beluči sliku mileševskog Bijelog anđela, uz poruku da je uvijek dobrodošla u Srbiji, i želju da je Bijeli anđeo čuva kroz život, prenose agencije.

 Neka vas mileševski Bijeli anđeo prati i čuva kroz život, a ova slika podsjeća na trenutke u Srbiji - rekao je, uručujući nagradu, premijer Dačić.

Na svečanosti u Mećavniku, Monika se zahvalila predsjedniku Vlade Srbije i svom domaćinu Emiru Kusturici.

 Hvala vam na ovom poklonu. I prije svega hvala vam na gostoprimstvu, na svoj ovoj pažnji koju ovih dana uživam u Srbiji - rekla je slavna Italijanka.

Prije uručenja nagrade, Dačić i Monika Beluči sreli su se na kratko i upoznali u projekcionoj sali u velikoj dvorani Drvengrada.

Tu su zajedno odgledali sada već čuveni film ''Kusturica brani Andrić grad'' u kome Kusta na mrtvo ime ''prebija'' Brusa Vilisa.

Poslije projekcije i aplauza, Dačić se okrenuo prema Kusturici:

 Ja bih vas, poslije ovog nasilja koje ste počinili, trebalo da uhapsim... - rekao je ministar policije ''iznenađenom'' Kusti.

Sve su morali da prevedu i Moniki Beluči, usput da joj objasne i da je Dačić šef srpske policije, pa se i Italijanka ''zabrinula'' da Dačić stvarno ne uhapsi Kusturicu zbog ''prebijanja'' Brusa Vilisa.

(Vestionline/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog