Kultura

Beluči: Dolazim u maju da učim srpski

Mokra Gora - U maju dolazim ponovo u Republiku Srpsku i ostaću četiri mjeseca, koliko će trajati snimanje filma “Rat i ljubav”, rekla je u intervjuu za “Glas Srpske” slavna italijanska glumica Monika Beluči, koja boravi kao gost na šestom Međunarodnom filmskom festivalu “Kustendorf” u Drvengradu na Mokroj Gori.

"U filmu igram Srpkinju. Uloga je napisana na srpskom, što znači da moram da naučim jezik. Nisam još krenula da učim, ali hoću uskoro i zaista se radujem tome.

Riječ je o ratnom filmu u kojem se paralelno odvija ljubavna priča. Film će biti pun nasilja, ali s druge strane i veoma poetičan", rekla je lijepa glumica o novom filmu Emira Kusturice u kojem će da glumi.

"Prva klapa filma trebalo bi da padne u Trebinju u Republici Srpskoj u maju i ja tada ponovo dolazim. Ostaću u RS neka četiri mjeseca, što će mi dati šansu da mnogo bolje upoznam mentalitet srpskog naroda, naravno vaš jezik, ali i kulturu, hranu, ljude i sve ostalo. Zaista ne znam mnogo o Srbiji i Republici Srpskoj, ali radujem se što ću imati priliku da vas bolje upoznam", dodala je ona.

Na pitanje šta misli o radu Emira Kusturice Beluči je rekla: “Volim da igram različite uloge, kao i da sarađujem sa različitim režiserima. Čast mi je što ću imati priliku da sarađujem sa Emirom Kusturicom. Emir snima magične filmove i drago mi je što ću biti dio te magije, ali i što ću imati priliku da kao glumica mnogo naučim od njega.“

O Drvengradu i Banjaluci

Jako sam se iznenadila kada sam stigla u ovaj magični grad izolovan, u planinama, daleko od svjetla velikih metropola i ovdje zatekla posebnu energiju mladih režisera i gostiju festivala. Drvengrad je nevjerovatan poduhvat Emira Kusturice, pun dobre energije i saradnje mladih studenata, glumaca i režisera. Ovo je izazov za sve nas.

Kratko sam bila i u Banjaluci. Sve se desilo veoma brzo, upoznala sam predsjednika Milorada Dodika koji je veoma šarmantan i velikodušan, a takođe i ljubazan čovjek. Veoma me raduje povratak u Republiku Srpsku i Srbiju u maju.

Monika u Andrić gradu

Monika Beluči posjetila je juče po drugi put Andrić grad, gdje je prisustvovala filmskoj projekciji.

Beluči je sinoć po povratku na Mokru Goru trebalo da održi radionicu za studente na “Kustendorfu”.

Glas Srpske/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog