Kultura

U Muzeju Semberije smotra arheološkog filma

BIJELJINA- U Muzeju Semberije u Bijeljini tokom februara biće održana Smotra arheološkog filma na kojoj će publici biti prikazano 10 filmova o iščezlim civilizacijama.

Ovo je treća smotra koju Muzej Semberije organizuje u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu, a ovogodišnji počasni gost festivala je Italija.

Prema navodima organizatora, odabrani filmovi imaju visok kvalitet i atraktivan pristup u interpretaciji kulturne baštine i omogućavaju zaljubljenicima u drevne civlizacije, iščezle kulture i zaboravljene narode da upoznaju izuzetno dragocjene spomenike svjetske baštine.

Projekcije će se održavati svake srijede u 18.00 časova u Muzeju, a sutra će publika moći da vidi filmove iz Njemačke "Katna, otkriće u kraljevskoj grobnici“ i "Persija, zavještanje vatre“.

Film "Katna“ govori o nestalom hetitskom kraljevstvu koje je bilo na vrhuncu prije 3.500 godina. Film "Persija“ prikazuje Persepolis, ceremonijalni grad Ahmenidskog carstva u periodu od 550. do 330. godine prije naše ere i govori o istraživanjima njemačkih arheologa i najnovijim otkrićima australijskog tima.

Na Smotri arheološkog filma u Bijeljini biće prikazana tri italijanska filma, pet filmova iz Njemačke i po jedan film iz Španije i Srbije.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog