Kultura

Održan Svetosavski bal

Pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika i blagoslovom episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija, u svečanoj Sali Moskva, Etno sela Stanišići u Bijeljini je večeras održan „Svetosavski bal“.

Manifestaciji, koja je ove godine u svjetlu obilježavanja 17 vijekova Milanskog edikta, prisustvovalo je oko 500 uglednih zvanica iz javnog i političkog života Srpske i okruženja.

Organizator ovogodišnjeg bala je Svetosavska omladinska zajednica, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija RS, koja je direktno prenosila program.

"Bogata srpska istorija, tradicija i običaji, nešto je na što možemo biti ponosni. Ove vrijednosti nikada ne smiju biti zaboravljene", rekao je ovom prilikom ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Miroslav Milovanović.

Svetosavlje je u našem naconalnom biću, poručio je blagosiljajući skup episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Vasilije.

Književnik Matija Bećković istakao je da prelijepim i tradicionalnim balom proslavljamo najvećeg srpskog prosvjetitelja Svetog Savu i da njegovo djelo ne smije biti zaboravljeno.

Manifestaciju su podržali grad Bijeljina, Kompanija Bobar, ali i brojni donatori sa područja regija Majevica i Birač.

Medijski pokrovitelj ove manifestacije bila je Radio-televizija RS. Direktorica Televizije Natalija Trivić istakla je da je obaveza Јavnog servisa prema građanima da prenosi ovakve događaje u smislu kulturološkog razvoja i edukacije.

U programu su učestvovali Hor Srbadija, KUD Španac iz Beograda, zemunski kamerni orkestar, Ekstra Nena, solisti i članovi baleta Narodnog pozorišta, Dušan Bajić bas član Opere Narodnog pozorišta, dramski umjetnik Dejan Lutkić. Dio prihoda sa ovogodišnjeg Svetosavskog bala namijenjen je u humanitarne svrhe.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog