Region

Jadranka Kosor: Mandat ne vraćam i ako me izbace iz stranke

ZAGREB - Bivša premijerka i šef Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor, protiv koje je Predsjedništvo stranke odlučilo da pokrene disciplinski postupak zbog nastupa u medijima, poručila je da ukoliko bude izbačena iz stranke političke karijere se, ipak, neće odreći.

Gostujući u emisji "Intervju nedjelje" Hrvatskog radija ona je ponovila da se unutrstranački obračun s njom vodi "samo zato što govori istinu".

Ukoliko Visoki sud časti HDZ-a presudi njenoj stranačkojoj karijeri i izbaci je iz stranke, političke karijere se Kosor, ipak, ne planira da odrekne.

- Ako budem izbačena iz stranke ostajem u Saboru, mandat neću vratiti jer ja sam bila nositelj svih lista - jasno je poručila Kosor koja je tražila izuzeće Tomislava Čuljaka kao člana Visokog suda časti, jer ju je "javno prozivao" i kao takav je "pristrasan i ne može da sudi".

Pedsjedništvo HDZ-a odobrilo je da se protiv bivše predsjednice stranke pred Visokim sudom časti pokrene disciplinski postupak, a tom sudu su prethodno stigli zahtjevi članova da procijeni jesu li medijski nastupi Kosor u skladu sa stranačkim statutom i da li je njima nanijela štetu HDZ-u.

(Tanjug/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog