EU integracije BiH

Kejsi: Postoji mogućnost da se pitanje "Sejdić-Finci" okonča do kraja marta

BANJALUKA - Britanski ambasador u BiH Najdžel Kejsi smatra da postoji dobra osnova za rješavanje pitanja "Sejdić-Finci" do kraja marta.

"Postoji mogućnost da se završi ovo pitanje, koje je dugo otvoreno i na kome se već dugo radi, i nadamo se da će se to uspješno riješiti", rekao je Kejsi danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Bosić je ponovio da je Republika Srpska spremna da riješi pitanje "Sejdić-Finci", ali da treba vidjeti da li bošnjačke i hrvatske stranke u Federaciji BiH mogu pronaći "zajednički jezik" rješavanja njihovih otvorenih pitanja.

"Informisani smo da tu postoji značajan progres i realna šansa da se oni dogovore. Ukoliko se oni dogovore, ubijeđen sam da će SDS i SNSD uraditi sve što treba da bi se to pitanje konačno skinulo sa dnevnog reda", istakao je Bosić.

On je zaključio da bi se time "otkočili procesi", koji bi trebalo da rješavaju pitanja života građana, prije svega, zapošljavanja i ekonomije, "kako bi se sa političkog terena i konflikata prešlo na stvarni život".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog