Kultura

Izložba BANJALOOK 3 u posjeti Šamcu

U Galeriji Kulturno-prosvjetnog društva „Prosvjeta“ u Šamcu 7. marta 2013. godine u 18 časova biće otvorena izložba „BANJALOOK 3“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Riječ je o projektu koji  predstavlja radove grafičkih dizajnera Republike Srpske u poslednjih dvadeset godina, prvi put prikazane u MSURS-u, u februaru ove godine, zajedno sa izložbom „50 godina grafičkih komunikacija u Srbiji 1960/2010“.

Izložba  „BANJALOOK 3“ objedinjuje radove grafičkih dizajnera Republike Srpske  koji su se prijavili za učešće na izložbi, putem Javnog poziva, koji je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske raspisao u periodu od oktobra do decembra 2011. godine.

Nakon selekcije grafičkog dizajnera, Radomira Vukovića i koordinatora projekta dr Gorana V. Jankovića, odabrano je 39 autora, sa 200 radova, u kategorijama logotipa, piktograma i vizuelnih sistema.

Među njima su  većinom radovi grafičkih dizajnera iz Banjaluke, ali i Trebinja, Bijeljine i Doboja (Novak Demonjić, Saša Đorđević, Saša Vasić, Nebojša Đumić, Goran Janković, Dejan Šijuk, Desimir Miljić, Vladimir Kosić, Nenad Stokić, Ljubomir Todorović... ). Posthumno su pridruženi i radovi trojice autora (Branko Šestić, Slobodan Dragaš i Žarko Kecman), koji imaju poseban značaj i prepoznatljivost u vizuelnom identitetu Banjaluke i čije se predstavljanje u okviru ove izložbe tim više podrazumijevalo.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog