Vijesti

Dodik: Nije se odustalo od aerodroma u Trebinju

TREBINJE - Vlada Republike Srpske je u realizaciju više različitih projekata na području Trebinja posljednjih godina uložila više od 60 miliona KM, a nije se odustalo ni od izgradnje aerodroma i drugih bitnih projekata, za čiju realizaciju se stvaraju uslovi, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je danas u Trebinju istakao da je kriza u cijelom svijetu i da, zbog toga, veliki projekti ne mogu biti realizovani predviđenom dinamikom.

Predsjednik Srpske je istakao da se nije odustalo ni od ranije najavljivanog projekta izgradnje pruge iz Čapljine preko Bileće i Nikšića, dodajući da je to internacionalni projekat koji ne zavisi samo od Republike Srpske, već prvenstveno od Crne Gore koja je najviše zainteresovana za njegovu realizaciju.

Dodik je podsjetio da Vlada Republike Srpske i republičke institucije već nekoliko mjeseci rade na osmišljavanju projekta razvoja tekstilne industrije u Hercegovini, u kojoj bi trebalo da bude zaposleno oko 2.500 radnika.

"U Bileći je obuku prošlo oko 150 budućih radnica i u ovoj opštini bi krajem maja trebalo da počne da radi 400 radnica, a nakon toga slijedi zapošljavanje u Trebinju, Berkovićima, LJubinju i Nevesinju", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, poslije Hercegovine tekstilna industrija će biti pokrenuta u Mrkonjić Gradu, Doboju, Modriči, Gradišci i drugim mjestima u Republici Srpskoj.

Dodik je danas je u manastiru Tvrdoš razgovarao sa NJegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem o aktuelnim privrednim i socijalnim pitanjima u Trebinju i Hercegovini.

Predsjednik Srpske rekao je da je na sastanku bilo riječi o rješenjima aktuelnih pitanja, poput izgradnje zaobilaznice, zapošljavanju i poboljšanju opšte klime u ovom i susjednim gradovima Hercegovine.

Dodik je izrazio zadovoljstvo uređenjem manastirskog kompleksa u
Tvrdošu, te istakao da neće izostati finansijska pomoć institucija u gradnji hrama u Prebilovcima.

Na novinarsko pitanje zašto se predsjednik Srpske nije sastao sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, Dodik je rekao da je ponašanje prvog čovjeka Trebinja "najblaže rečeno - nejasno i da bi to mogao biti problem lokalne zajednice".

"Sve ono što je u Vladinoj direktnoj ingerenciji na području ovog grada besprekorno funkcioniše", istakao je Dodik.

Govoreći o aktuelnim smjenama direktora javnih preduzeća, Dodik je rekao da direktor "Hidroeleketrana na Trebišnjici" Marko Mitrović neće biti smijenjen i da je gubitak u ovom preduzeću nastao zbog višemjesečnog remonta i suše, a ne zbog lošeg poslovanja.

Vladika Grigorije je nakon sastanka rekao da je dobro da predsjednik Srpske bude u Trebinju i Hercegovine što češće i da će se tako pokrenuti mnoge dobre stvari.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog