BiH

Sjednica Parlamenta za Evropu o bezbjednosti hrane i izvozu

SARAJEVO - Članovi komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta FBiH i Skupštine Brčko distrikta sastaće se danas u Sarajevu, u okviru inicijative EU pod nazivom "Parlament za Evropu".

Sjednica je posvećena bezbjednosti hrane i temama od velikog značaja za potrošače i proizvođače hrane u BiH, u kontekstu pristupanja Hrvatske EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Posebna pažnja biće posvećena mjerama koje se moraju preduzeti kako bi se olakšao plasman prehrambenih proizvoda iz BiH na tržište EU.

Šef Sektora za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH Martin Šajder i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović otvoriće sjednicu izlaganjem o preduzimanju hitnih mjera u pogledu izvoza životinjskih proizvoda i proizvoda životinjskog porijekla, te o tome kako napraviti funkcionalan sistem i dostići standarde EU.

Tokom sjednice, parlamentarci iz BiH će imati priliku da čuju izlaganja stručnjaka iz ove oblasti - direktora Agencije za bezbjednost hrane BiH Sejada Mačkića, direktora Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomira Kalabe i direktora Uprave BiH za zaštitu zdravlja biljaka Radenka Radovića.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog