Svijet

20 najvažnijih međunarodnih medija u Beogradu

Belgrade Design Week u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije dovodi dvadeset najprestižnijih svjetskih medija u Beograd na najuzbudljiviju globalnu kreativnu, biznis i edukativnu konferenciju pod nazivom “Inovacija2” koja će se održati od 6. do 8. juna.

Novinare New York Times-a, britanskih Financial Times-a, Guardiana, Daily Telegraph-a, Independent-a, Blueprinta, Wallpapera, Icona-a, španskih ABC novina, italijanskih Designboom-a, Abitare-a i La Republike, švajcarskog Architonic-a, nemačkog Brand Eins-a, belgijskog TL magazina i mnogih drugih je privukao pažljivo birani spisak poznatih predavača, pozitivna iskustva svjetskih zvijezda koje su posjetile BDW ranijih godina, ali i nastojanja organizatora da predstave najbolje kreativce iz Srbije.

Strani novinari će imati priliku da na najbolji način upoznaju srpsku kreativnu industriju kroz predstavljanja radova domaćih dizajnera u sto izloga od Slavije do Kalemegdana u okviru projekta “100% Future Serbia”. Takođe će moći da se informišu o budućem razvoju srpske prestonice kroz panel pod pokroviteljstvom Beoland-a, gdje će se istaći prednosti projekata kao što su: BEKO kompleks kod Kalemegdana, grčke kompanije Lamda development, koji je uradio studio Zaha Hadid, novi most na Adi kompanije PORR i nagrađeni projekat “Oblak” arhitekte Sou Fudžimota među nekoliko ostalih izuzetnih projekata. Posebno značajna će biti ceremonija kojom će se zatvoriti osma BDW konferencija - svečana dodjela ovogodišnjih Evropskih nagrada za dizajn (EDA), koja će biti upriličena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 8. juna, kao i obilazak najbojih srpskih studija tokom Dizajn šetnje.

- Dugo smo radili na dovođenju prestižne ceremonije dodjele Evropske nagrade za dizajn (European Design Award). Poslije Atine, Stokholma, Ciriha, Roterdama, Vilnjusa i Helsinkija, Beograd je dobio priliku da bude domaćin jednog od najprestižnijih događaja, na kojem se okupljaju najbolji stručnjaci za dizajn i komunikacije na evropskom kontinentu. Potrudićemo se da stranim izvještačima Beograd i BDW konferencija ostanu u najboljem sjećanju kako bi o nama širili samo pozitivne utiske, izjavila je Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije.

Osim prisustva trodnevnoj BDW konferenciji, koju će otvoriti ključni srpski ministri, predstavnici EU i ambasadori kao glavni partneri festivala, strani medjii će tokom boravka u Beogradu prisustvovati izložbama, stručnim radionicama i večernjim zabavama.

Konkurs 100 % Future Serbia

Belgrade Design Week i Domus Akademija iz Milana u saradnji sa Nemestic Studiom prvi put zajednički otvarajukonkurs za projekat "BDW 100% Future Serbia", koji je se poslije mnogo uspjeha u prethodne dvije godine organizuje već treći put u Beogradu. Najboljem učesniku konkursa biće dodjeljena prva nagrada – stipendija za ljetnjii kurs 2013 Domus akademije u Milanu u vrednosti od 1750 evra. Konkurs će biti otvoren od 1. do 25. maja 2013. godine, a o izboru kandidata i dodjeli nagrada će odlučivati stručni žiri Domus Akademije u saradnji sa BDW-om i Nemestic Studiom. Projekat “BDW 100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija kako najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove, kao i etabliranih autora koji žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta u sto izloga u centru Beograda od Kalemegdana do Slavije.

(Frontal)


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog