Region

Šabović: Crnoj Gori neophodna nova politička snaga

PODGORICA - U Crnoj Gori neophodno je formirati novu političku snagu koja bi preporodila državu, smatra poslanik Socijaldemokratske partije /SDP/ Džavid Šabović, navodeći da će realizaciju te ideje uskoro inicirati u organima svoje stranke.

Prema njegovim riječima, novu političku snagu činili bi predstavnici SDP-a, Pozitivne Crne Gore, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene, Liberalne partije, manjinskih partija i samo pojedini poslanici Demokrtaske partije socijalista.

“Ukoliko se formira pokret u toku ove godine, to bi značilo da će SDP napustiti koaliciju sa DPS-om. U novom pokretu našli bi se samo pojedini članovi DPS-a. Nešto mora da se desi, jer je trenutno stanje u državi neizdrživo”, ocijenio je za "Dnevne novine" Šabović, čija je stranka manja članica vladajuće koalicije.

On je istakao da je SDP partija koja ne želi da dozvoli da se ruši Crna Gora i da ima rješenje koje će preporoditi državu.

“Ideja nije samo moja. Ona se iskristalisala iz brojnih razgovora i osmišljena je nakon onoga što sam čuo od birača, ali i funkcionera i članova SDP-a. Formiranje novog pokreta koji bi se zvao opšti građanski pokret je dobra ideja”, rekao je Šabović.

Kako je rekao, ko je za očuvanje Crne Gore i poboljšanje ekonomske situacije treba da bude dio te političke ideje.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog