Intervju

Nikola Dronjak: Milorad Dodik da se izvini studentima i isključi Rajka Vasića iz SNSD-a

Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata Republike Srpske, izjavio je u kratkom intervjuu za Frontal da studenti neće dozvoliti da ih Rajko Vasićnaziva kopiladima i javno traži od predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, da se izvini studentima.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio da „predstavnici Unije studenata RS nisu legitimni, jer su u februaru izgubili taj status”. Jeste li legitimni?

To je elementarno nepoznavanje prava. Ministar je pokazao da se ne razumije ni u pravo ni u politiku. Unija studenata Republike Srpske je legitimna i ona funkcioniše u tehničkom mandatu i raspisaće se skupština kada delegati iz oba parlamenta u Banjaluci upute svoje dopise nama, što se može vidjeti u Uniji studenta jasno kada se iščita zakon. Ministar da imalo poznaje politiku znao bi da njegovi stranački šefovi tipa Nikole Špirića su bili godinu dana u tehničkom mandatu kao predsjedavajući Savjeta ministara

Juče ste organizovali otvaranje nepostojeće četvrtog paviljona studentskog doma i sahranu studentskoj povelji. Kakav je odjek to imalo kod studenata?

Studenti su se razbudili. Znaju da moraju da se više bore za svoja prava, da pokažu svoju građansku svijest i da jasno pokažu da više neće trpiti lažna obećanja ove vlade i prethodnih vlada. I neće više trpiti korupciju, kriminal, nepotizam, bahatost, javašluk ove vlasti.

Nećemo dozvoliti da Ali-babe, drumski razbojnici i vlastelini i feudalci upravljaju Republikom Srpskom.

Nećemo dozvoliti da Rajko Vasić, izvršni skretar SNSD-a studente naziva kopiladima i tražimo javno od predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a, da se izvini studentima, a dotičnog gospodina isključi iz SNSD-a.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog