Region

Ćiriću 15 godina zatvora za zločin na "Ovčari"

BEOGRAD - Vijeće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas bivšeg pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara Petra Ćirića na 15 godina zatvora zbog učešća u ratnom zločinu na Poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara iz 1991. godine.

Pošto je Ćirić ranijom pravosnažnom presudom Okružnog suda u Novom Sadu osuđen na 10 godina zatvora zbog drugog krivičnog djela, sud mu je danas izrekao jedinstvenu kaznu od ukupno 20 godina zatvora. 

Optužnicom za ratne zločine Ćirić se tereti da je povređivao i ubijao zarobljenike na Poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara, zajedno sa još 10 optuženih koji su ranije osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, kao i više nepoznatih osoba. 

Ćirić je na sud priveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gdje već služi kaznu od 10 godina zatvora po presudi Okružnog suda u Novom Sadu za drugo krivično djelo. 

Ćirić i Tužilaštvo za ratne zločine imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu. 

Za ubistvo više od 200 hrvatskih civila Tužilaštvo za ratne zločine do sada je optužilo 20 osoba. Pravosnažno je osuđeno 15 okrivljenih na ukupno 207 godina zatvora, dok je petoro oslobođeno optužbi.
 
(Srna/Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog