Kultura

Počeo šesti Demofest: Tijesna tvrđava Kastel za sve posjetioce (Foto, Video)

Sinoć je na banjalučkoj tvrđavi Kastel skoro falilo mjesta da stanu svi posjetioci šestog po redu Jelen Demofesta.

Počeo je i to još kako. Jedan od najposjećenijih i najboljih muzičkih festivala u Banjaluci, pa i šire, prve večeri je iznenadio dobar dio onih koji su se uputili prema mjestu dešavanja. Kolone ljudi su čekale ispred ulazne kapije, koja je, da dodamo, bila tijesna i za puno manje ljudi, ulazilo se po ritmu jedan po jedan, a obezbjeđenje je provjeralo muškarce i torbe od dama.


Čekalo se, kako kad, od 15, 20 i više minuta da se uđe u festivalski prostor. O gužvi pred glavnim stejdžom najbolje govore snimci i slike.

Nakon nastupa demobendova i proglašenja onih koji se će takmičiti i u finalnoj večeri uslijedila je kolektivna dubioza sa istoimenim bendom koji su za više od sat vremena podigli na noge i razigrali gotovo svakog. Ne zaboravimo navesti da plasman u naredni krug i nastup na finalnoj večeri čeka sastave:  Šine, Bas i Stega, Noisethrill i banjalučki Akoben Electric.

Nakon njih  startao je nastup beogradskog benda S.A.R.S i opet dobra atmosfera i vibracije. Negdje oko pola jedan krenula je sa svirkom Dubioza, a oko dva časa ujutro Beograđani.


Demofest se nastavlja večeras sa drugom predfinalnom večeri za demobendove, dok u revijalnom dijelu publika će moći čuti Partibrejkerse i Superhiks.

Treba dodati da sam festival prati i dnevni program, u okvru koje je juče otvorena izložba Davora Gobca u Demofest Klubu, kao i Popmarket art  i izložba Strip Republike Srpske u Domu omladine.

Danas će biti održane muzičke i performerske radionice, a biće upriličena i Pechakucha night u Domu omladine.

Besplatan wi-fi na tvrđavi obezbjedila je kompanija m:tel.

Treba reći i da se sinoć, već u zavisnosti od sposobnosti osobe, čekalo sat vremena i više na kupovinu piva. 

 

(Frontal)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog