Region

Putin: Podrška Srbiji u očuvanju Kosova

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin prenio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sa kojim se sastao u Kremlju, da će Rusija i dalje dosljedno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i Metohiji, pišu "Večernje novosti".

Putin je sinoć patrijarhu Irineju prenio da Moskva neće priznati samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN, te da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati principijelni stav da je Kosovo i Metohija pravno - srpska teritorija.

List prenosi da je u Kremlju, poslije govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno patrijarha Irineja, Putin desetak minuta govorio o nevoljama koje je srpski narod imao i ima na Kosovu i Metohiji.

Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uvjerio da je predsjednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na Kosovu i Metohiji, piše list.

Putin bi sutra u Kijevu trebalo da se sastane i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Oni će, na poziv predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča, prisustvovati velikoj svečanosti povodom 1025 godina od kada su Rusi primili hrišćanstvo. 

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog