Banja Luka

Počelo zasjedanje Skupštine grada Banjaluka

Banjaluka - Odbornici u Skupštini grada usvojili su Prijedlog odluke o pokriću deficita po godišnjem obračunu budžeta za 2012. godinu i Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju grada Banjaluka.

Ovim odlukama je predviđeno da dio prošlogodišnjeg duga od 8,7 miliona KM, grad pokrije kratkoročnim zaduženjem od 3,5 miliona KM, te sa dodatnih 200.000 KM koje planiraju da uštede na reprezentaciji, ugovorenim uslugama, putovanjima i smještaju.

Odbornici trenutno raspravljaju o rebalansu budžeta kojim je  planiran je ukupan prihod u iznosu od 140 miliona KM, odnosno za pet miliona manji od prvobitnog koji je iznosio 145 miliona.

Dvanaesta sjednica Skupštine grada počela je jutros u deset časova.

Pored pitanja o infrastrukturnim problemima u banjalučkim mjesnim zajednicama, tokom aktuelnog časa odbornici iz opozicije popokrenuli su pitanje porodice Vulić.

Opozicija je pitala zašto im nije dostavljena dokumentacija u vezi sa tim problemom i pozvali su odbornike da danas obiđu Vuliće.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović odgovorio je da za taj dio postoji važeća planska dokumentacija i da su po njoj i postupali.

Odbornici opozicije predložili su da u vrijeme skupštinske pauze, u 13 časova, posjete Vuliće.

Na početku zasjedanja predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban obavijestio je odbornike da je oformljen novi klub koji čine članovi socijalistike partije i nezavisni odbornik Slobodan Lukić.

Prilikom usvajanja dnevnog reda, postojeći je dopunjen tačkama koje se odnose na poništenje konkursa za izbor direktora Centra za socijalni rad i poništenja konkursa za izbor članova Upravnog odbora Doma zdravlja.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju prijedloge zaključaka o izmjenama i dopunama Programa uređenja građevinskog zemljišta i Programa zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu, prijedlog odluke o kupovini “Unis valjaonice HTV”, te izmjene i dopune programa rada  centra za razvoj i unapređenje sela.

Među 13 tačaka dnevnog reda naći će se i Prijedlog odluke o donošenju izmjene dijela Regulacionog plana „Centar – Zapad”, te prijedlozi odluka o dodjeli javnih površina radi privremenog zauzimanja preduzećima „Glas srpski - Trgovina” i „Traffic trgovina” iz Banjaluke.

(Glas Srpske/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog