Banja Luka

Svaki treći vozač ne poštuje ograničenje brzine

Banjaluka - Svaki treći vozač na ulicama Banjaluke vozi brže od propisane brzine, rezultat je istraživanja grada Banjaluka i Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske u okviru medijske kampanje "Uspori - život je najvažniji".

Snimanja brzine vozila obavljena su na šest lokacija u gradu, i to u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Omladinskoj, Krajiških brigada, Karađorđevoj, Olimpijskih pobjednika, te na Bulevaru srpske vojske.

Prema podacima iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe grada Banjaluka, za vrijeme snimanja evidentirano je ukupno 3 040 vozila. Od tog broja, 67 odsto vozača vozilo je po saobraćajnim propisima, dok je 33 odsto vozilo brže nego što je dozvoljeno.

Najnepovoljnija situacija je u Ulici krajiških brigada, gdje je čak 59 odsto vozača vozilo brzinom iznad dozvoljene, te u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića /kod Fabrike duvana/, gdje 52 odsto vozača nije poštovalo saobraćajne propise u vezi sa ograničenjem brzine.

U 2012. godini, na području grada dogodila se 2 401 saobraćajna nesreća, u kojima je 16 lica izgubilo živote, dok su 92 lica teško povrijeđena.

Kampanja "Uspori - život je najvažniji" trajala od 5. do 15. jula.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog