Kako je Tanjugu rečeno na graničnom prelazu Gradina, prema informacijama koje su srpski carinici dobili od vozača koji dolaze iz pravca Turske preko Bugarske, kolone vozila sa bugarske strane protegle su se sve do Sofije, koja je od prelaza Kalotina udaljena čitavih 50 kilometara.

Na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske kod Gradine, gdje se ulazi u osam kolona, vrijeme zadržavanja putničkih vozila je oko 90 minuta.

Na Graničnom prelazu Horgoš na izlasku iz Srbije zadržavanja za putnička vozila su u proseku od tri do četiri sata, na Batrovcima se na izlasku čeka oko 90 minuta, a na Preševu od 30 do 60 minuta.

Zbog toga, umjesto Graničnog prelaza Horgoš, vozačima se savjetuje da koriste granične prelaze Kelebija ili Bački breg, gdje je vrijeme zadržavanja do 30 minuta.

Zadržavanje na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom iznosi od 30 do 60 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na autoputevima, pa zato kod Bubanj Potoka na naplatnoj stanici putnička vozila i sve ostale kategorije vozila čekaju u intervalima od 30 do 45 minuta za naplatu putarine.