Region

Srbija: Sjednica o rekonstrukciji vlade

BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas sjednicu posvećenu rekonstrukciji Vlade, kada se očekuje konačan izbor novih članova kabineta premijera Ivice Dačića.

izvor: Agencije/Frontal

Kandidati za ministre trebalo bi da nakon izbora polože zakletvu, čime će početi njihov mandat.

Poslanici bi na sjednici, čiji je početak zakazan za 11.00 časova, u nastavku debate o rekonstrukciji Vlade Srbije trebalo konačno da završe petočasovnu raspravu.

Rekonstruisana Vlada Srbije imaće 18 ministarstava, jedno više nego ranije, pri čemu su razdvojeni sektori finansija i privrede.

Vlada će imati 22 člana, od kojih su polovina novi, a imaće i tri ministra bez portfelja.

SPS je za ministre saobraćaja i ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije predložio Aleksandra Antića i Branka Ružića, a kao nestrasnačke ličnosti Tomislava Jankovića za ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Ivana Tasovca za ministra kulture.

Zajednički kandidat SNS-a i SPS-a za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić.

SNS je predložio da na mjestu ministra privrede bude Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović, odbrane Nebojša Rodić, a ministar bez portfelja trebalo bi da bude Aleksandar Vulin.

Ostali članovi Vlade su premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Aleksandar Vučić, kao i dva potpredsjednika, i to Rasim LJajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Jovan Krkobabić, koji je i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Na svojim mjestima ostaju ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

Ostaju i ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, ministar zdravlja Slavica Đukić-Dejanović i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog