Vijesti

Uhapšeni službenici carine, sumnja na višemilionsku štetu

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su čelne službenike carinskih ispostava u Tuzli i Bijeljini i izvršili pretrese na više lokacija na području ova dva grada, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

izvor: Srna/Frontal

Prema prikupljenim dokazima, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, u periodu od najmanje dvije godine, počinili su višemilionsku štetu BiH i njenim građanima.

Federalni mediji prenose da su u okviru akcije "Master", pripadnici Sipe uhapsili Ešrefa Lekića, bivšeg službenika AID-a, koji je zaposlen u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U Tuzli je jutros uhapšen šef carinske ispostave Uprave za indirektno oporezivanje Regionalnog centra u Tuzli Nermin Klopić.

Klopić je osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja.

Pripadnici Sipe provode akciju na još osam lokacija na području Tuzle, Brčkog, Bijeljine i Zvornika, a u toku je privođenje carinika Uprave za indirektno oporezivanje.

Hapšenja i pretresi su izvršeni po nalogu Tužilaštva BiH.

"Ova akcija u borbi protiv korupcije i zloupotrebe položaja, pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i Sipe u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U istrazi su učestvovali Tužilaštvo BiH, Sipa i Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog