Region

Sastanak predsjednika Srbije i vjerskih velikodostojnika

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom proslave 1700 godina Milanskog edikta sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima pravoslavnih i Rimokatoličke crkve.

izvor: Agencije/Frontal

Nikolić je na svečanom ručku sa velikodostojnicima hrišćanskih crkava istakao da sabornost ujedinjuje u vjeri, ljudskosti i dobroti.

"Za ovim stolom nas nije okupilo ni jelo ni piće, već ono što donosi najviše mira i napretka – sabornost. Zato je sabornost, ta uzvišena reč koja nas ujedinjuje u veri, ljudskosti, dobroti, posvećenosti, danas u Palati Srbija, za ovim stolom, među vama reč koja će u istoriji moje zemlje odjekivati u večnosti", rekao je Nikolić u zdravici, a objavljeno je na zvaničnoj Instagram stranici predsjednika Srbije.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su patrijarh moskovski i cijele Rusije Aleksej, vaseljenski patrijarh Vartolomej i beogradski nadbiskup Stanislav Hočavar.

Prethodno je održan i prijem u beogradskoj Patrijaršiji.

Susretu je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić.

Povodom 1700 godina od donošenja Milanskog edikta patrijarh srpski Irinej sutra će u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas je služena molitva povodom obilježavanja 17 vijekova Milanskog edikta.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog