Region

Dačić u Gračanici: Srbija brine o svojim građanima

GRAČANICA - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, na početku posjete Gračanici, da je na KiM došao kako bi prenio poruku da se Srbija brine o svojim građanima i da će tako činiti i ubuduće.

izvor: Tanjug/Frontal

"Za nas je bitno da Srbi budu jedinstveni i da najbolje zaštite svoje interese", rekao je Dačić novinarima prolazeći kroz manastirsku portu okružen snažnim obezbjeđenjem.

Prema njegovim riječima Vlada Srbije na ovaj način želi da prenese i poruku mira i potrebe za zajedničkim životom na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje da li je potrebno toliko obezbjeđenje Dačić je rekao da njemu obezbjeđenje na KiM ne treba, i da ljudi kojima je okružen nisu pripadnici njegovog ličnog obezbjeđenja, već pratnja koja mu je dodeljena za ovu posjetu.

Upitan da li će napusiti portu manastira nakon razgovora sa vladikom Teodosijem budući da je u centru mjesta predizborni skup liste "Građanska inicijativa srpska" čiji nastup na lokalnim izborima na KiM podržava vlada Srbije, Dačić je odgovorio potvrdno.
"Nije moje da učestvujem na partijskim skupovima, ali jasno se zna koga Srbija podržava", rekao je Dačić.

U pozivu koji je "Srpska" ranije uputila medijima da isprate skup najavljeno je obraćanje čelnika te liste Vladete Kostića, kandidata za gradonačelnika Branimira Stojanovića i narodnog poslanika Zvonimira Stevića , ali ne i premijera Dačića.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog