Region

SNS slavi pet godina, u Areni evropski i svjetski zvaničnici

Beograd - Srpska napredna stranka obilježiće u ponedjeljak, 21. oktobra, pet godina od osnivanja, a jubilej dočekuju u trenutku kada bilježi rekordnu podršku građana i zauzima odlučujuću poziciju u Vladi Srbije.

Izvor:Blic

Petogodišnjica stranke biće obiljžena velikim skupom u Kombank areni, kome će, pored zvanica iz Srbije, prisustvovati i brojni visoki evropski, svjetski i regionalni zvaničnici, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prema najavama funkcionera SNS, Vučić bi na centralnom skupu u Areni trebalo da predstavi novi akcioni plan, odnosno programski plan zadataka stranke za naredni period.

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je povodom petog rođendana stranke da njen rejting govori o tome da su građani u SNS prepoznali vrijedne, poštene ljude, kojima je dobrobit Srbije na prvom mjestu, a ne lični interesi.

“Srpska napredna stranka proslaviće pet godina od osnivanja. Pozivam vas da zajedno proslavimo ovaj naš jubiljej, na koji smo veoma ponosni. Rejting Srpske napredne stranke govori o tome da su gradani u nama prepoznali vrijedne, pošštene ljude, kojima je dobrobit Srbije na prvom mjestu, a ne licni interesi”, rekao je Vučić za “Informator SNS”.
 
Proslavi petogodišnjice stranke, prema saznanjima Tanjuga, prisustvovaće, kako se očekuje, bivši šef italijanske diplomatije i savjetnik vicepremijera Vučića Franko Fratini, predsjednik Parlamentarne Skupštine Savjeta Evropske Žan Klod Minjon, bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda, specijalni izaslanik ruskog predsjednika Vladimira Putina Aleksandar Mihajlovič Babakov, austrijski ministar poljoprivrede Niki Berlakovic...
 
Sa naprednjacima jubilej će proslaviti i osnivač te stranke, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.
 
Obilježavanju bi, kada je riječ o regionalnim liderima, trebalo bi da prisutvuju premijer Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik RS Milorad Dodik, kao i lider Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrija Mandić.
 
Takođe, u Areni bi trebalo da budu i španski senator i član Parlamentarne Skupštine SE Pedro Agramunt, potpredsjednik vladajuće mađarske partije Fides Lajoš Koša, generalni sekretar Evropske narodne partije Antonio Lopez, direktor Fondacije Konrad Adenauer Henri Bone, kao i predstavnici Putinove Jedinstvene Rusije i CDU Angele Merkel.
 
Uoči skupa u Areni, naprednjaci će jubilej obilježiti i u Novom Sadu, svečanom akademijom koja će biti održana večeras, kao i u Nišu u nedjelju.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog