Region

Vučić: Cilj - Srbija u EU 2020.

BEOGRAD – Mi ne krijemo da je naš cilj, i ja to večeras prvi put otvoreno kažem građanima, da Srbija 2020. godine postane punopravna članica Evropske unije (EU) i mi ćemo taj zadatak ostvariti, izjavio je u Beogradskoj areni predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na proslavi petogodišnjice SNS.

izvor: Politika.rs 

Kada mi kažemo da ćemo da ostvarimo neki zadatak, onda je to sigurno, poručio je Vučić.

On je naglasio da Srbiju niko neće pokolebati ni u saradnji sa prijateljima iz Rusije, SAD, Kine i zemalja iz drugih krajeva sveta, što se ne krije od prijatelja u EU.

Prema oceni Vučića, SNS je doprinela stvaranju iskrenog prijateljstva i najboljih mogućih odnosa u regionu.

„Mi nemamo probleme sa našim komšijama, a one koje imamo, čini mi se, pošteno stavljamo na sto i otvoreno, odgovorno i najiskrenije o njima razgovaramo. Ne stavljamo ništa pod sto”, naglasio je Vučić.

Govoreći o planu razvoja u narednom periodu, Vučić je ukazao da će ključna politika biti ekonomija, napredak, ozdravljenje srpske privrede, dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Svu svoju snagu i energiju ćemo potrošiti da bi ljudi u Srbiji živeli bolje, najavio je Vučić i predvideo da neće biti lako i jednostavno, jer smo dno dotakli i sada moramo da gradimo kuću iz početka.

Vučić je najavio reformu penzionog sistema, ali neće biti smanjenja penzija.

„Moraćemo da radimo više i nećemo da se hvalimo kako smo sa 40 i 50 godina otišli u penziju, nego će i Srbi u penziju kada idu Nemci i svi drugi u EU, jer ćemo da se ponosimo svojim radom, a ne neradom”, istakao je Vučić.

On je najavio i korenite reforme u obrazovanju koje je rak rana društva, jer ako se to ne unapredi „crno nam se piše u budućnosti”.

Prema rečima Vučića, prioriteti su i vladavina prava, nulta tolerancija za kriminal i korupciju i nezavisnost pravosuđa.

Vučić je rekao da je SNS postavila jednačinu za „satiranje korupcije”, a građani veruju ovoj stranci da je nužno odricanje i promena metoda borbe oko Kosova i Metohije i nezaposlenosti.

Prema njegovim rečima, odgovornost je podeljena na sve srpske vlade u proteklih 25 godina, ali on ne juri odgovorne, već ih krivi što su sakrivali istinu od građana, davali laka obećanja, omogućavali iznošenje desetina miliona evra iz zemlje i stvaranje neverovatnih bogatstava za nekolicinu.

„Kada nam dele savete, ja im kažem što to niste uradili dok ste bili na vlasti. Kada sada znate šta je najbolje, zašto ste radili najgore, kada ste hrabri na rečima, zašto niste bili hrabri na delima. Kada ste sada zabrinuti, zašto ste osam godina vladali bezbrižno”, upitao je Vučić.

Vučić je ocenio da nema lakih rešenja za probleme Srbije, ali je moguće da Srbija izgleda bolje i drugačije.

On je naglasio da je ponosan što SNS može da pomiri sve u Srbiji, jer su u Areni večeras porodica Đoković, Milica Mandić, Milorad Čavić, Duško Vujošević i Nebojša Čović.

„Svi su oni najbolji deo naše Srbije”, rekao je Vučić i poručio članovima stranke da ne brinu i kada SNS bude padao rejting, jer je važno da raste rejting Srbije i da se ide ka oporavku.

„Srbija je važnija i preča od naše stranke”, izjavio je Vučić i zahvalio članovima SNS zbog energije, ljubavi i svih pobeda.

„Gde god smo se takmičili, pobeđivali smo, nigde nismo bili drugi i treći. Mi ne umemo da gubimo. Mi volimo, možemo i moramo da pobeđujemo, jer to je ono što Srbija hoće”, istakao je Vučić.

On je rekao da SNS ne vređa svoje političke protivnike, jer želi pristojnu, moderniju Srbiju, Srbiju budućnosti u kojoj će svi živeti bolje nego sada.

„Takvu Srbiju hoćemo, Srbiju bez velikih političkih podela, u kojoj ćemo moći da se delimo ko više može da uradi za zemlju, a ne ko je na jednoj, a ko na drugoj strani”, naglasio je Vučić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog