Region

Petočlana prinudna uprava za Beograd

BEOGRAD - Zakonski uslovi za uvođenje privremenih mera u Beogradu biće ispunjeni u četvrtak, a sastav oročenog rukovodstva prestonice biće poznat najverovatnije sledeće nedelje, pišu današnje Novosti.

izvor: Tanjug/Frontal

Prema informacijama lista, već je poznata formula po kojoj će biti raspoređene fotelje u petočlanoj prinudnoj upravi, a ukoliko DS i DS S pristanu da se uključe u rad tog tijela SNS će imati dva člana, od kojih će jedan biti predsjednik, dok će SPS, DS i DS S imati po jednog.

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić kaže da još nije poznat sastav prinudnog rukovodstva.
"Strogo ćemo poštovati zakonske okvire i uskoro će se znati kako će izgledati privremeni organ", objasnio je Jovičić.

Kako je listu rečeno u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, zakonom nije precizirano koliko članova koja stranka predlaže, ali je namjera da u privremenom organu budu zastupljeni predstavnici svih najvećih političkih partija koje su činile raspuštenu skupštinu.

Političke stranke nama će dostaviti svoje prijedloge za sastav privremenog organa, a nakon toga mi ćemo poslati Vladi prijedlog o raspuštanju beogradske skupštine i rješenje o imenovanju predsjednika i članova privremenog organa, kažu u tom ministarstvu i dodaju da će učiniti sve da se cijeli proces završi u najkraćem mogućem roku.

Od trenutka kada Vlada imenuje privremenu upravu u Beogradu, predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ima rok od najviše dva mjeseca da raspiše izbore, a kada to zvanično uradi, na birališta se može izaći za najranije za 45, a najviše za 60 dana.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog