Vijesti

Čelični Prijedorčanin preživio 36 uboda stršljenova!

PRIJEDOR - Zovu ga "Čelični". Kažu, ništa mu niko ne može. On je Sreto Ninić iz prijedorskog sela Gornja Dragotinja, koji je preživio, nešto što bi malo ko mogao. Ovaj vrijedni domaćin nikada neće zaboraviti događaj o kojem se dugo pričalo.

izvor: Novosti/Frontal

Kada je Sreto otišao da kosi komšijin voćnjak, kako bi zaradio koju marku, nije ni slutio da će za svega nekoliko minuta pogledati smrti u oči. Kosio je on i kosio travnjak, kada ga je, iznenada, iz napuštene košnice napao roj stršljenova. Kaže, sve se desilo za sekundu. Nije imao gdje da bježi.

- Ja sam samo u tom trenutku uspio da zaustavim kosilicu, ali su me stršljenovi već napali. Počeo sam da bježim, da se bacam i prevrćem po travi, ali oni su već bili oko mene. Ja bježim, padam, ali kako više pritisnem, oni sve više ujedaju. Izbrojao sam kasnije, 36 stršljenova me je ubolo. Nikome nije jasno kako sam preživio - priča Sreto.

Ovaj vremešni mještanin sela Gornja Dragotinja hitno je prebačen u bolnicu. Niko nije vjerovao da će preživjeti. Ipak, desilo se čudo. Ljekari tvrde - riječ je o medicinskom fenomenu.

Prema riječima ljekara, Brankice Galić, neki ljudi imaju veću sklonost ka imunološkim reakcijama, a njihov odbrambeni sistem je jači, dok drugi to nemaju. Ovaj slučaj može se nazvati medicinskim fenomenom, ističe doktorka.

Vrijedan Sreto na sreću, ni danas nema posljedica, vrijedno radi, vozi traktor, cijepa drva, seje njivu, školuje kćerku studenta i igra se sa svojom prijateljem, vjernim psom.

Sreto je u bolnici proveo nekoliko dana. Njegova supruga kaže da ga je jedva prepoznala zbog otoka.

- On je i inače veoma krupan čovjek, ali kada se vratio iz bolnice, jedva sam ga poznala. Bio je sav natečen, kao Tarzan. Na sreću, sve se dobro završilo - priča Sretina supruga Nazifa.

Fenomen je utoliko veći, jer ljekari kažu da od šest stršljenovih uboda konj podliježe, a da je devet uboda isto kao ujed zmije šarke.

Jaka krv!

Penzioner Sreto, inače je dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi. Do sada je više od 30 puta darovao dragocenu tečnost.

- Ljekar mi je rekao da me je spasla moja jaka krv. Poslije mene, desilo se da je čovjeka izbolo nekoliko stršljenova, ali da on nije preživio. Ljekar mi je rekao, da mu je bilo malo moje krvi i taj bi čovjek opstao - kaže Sreto.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog