Region

Tači: Vulin će biti uhapšen ako dođe u uniformi rezerviste

SARAJEVO - Kosovski premijer Hašim Tači, izjavio je da ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin može da dođe na Kosovo kao "čovjek mira i u skladu sa standardima", ali da će biti uhapšen ukoliko dođe u uniformi rezerviste (prim. u originalu na albanskom Tači kaže "paramilitar").

izvor: Agencije/Fronta

"Uvijek smo smatrali da (Vulin) treba da dođe kao čovjek, kao civilizovan čovek...Kao čovjek mira i u skladu sa standardima, sa porukom zbližavanja, razumijevanja i pomaganja, ali ne u uniformi rezerviste (paramilitar)", kazao je Tači u intervjuu za sarajevsku BHT1.

Na komentar novinarke da je premijer Ivica Dačić posjetu Gračanici najavio kao vjersku, ali je tamo održao politički govor, kosovski premijer je kazao da ne odobrava da posjete zvaničnika bilo ko "zloupotrebljava u političkom smislu ili u smislu stvaranja podjele unutar srpske zajednice na Kosovu".

Na direktno pitanje da li će uhapsiti Vulina ako njegova posjeta Kosovu ne bude ni vjerska ni humanitarna, već u svrhu izbora, Tači je prema titlovanom prevodu odgovorio:
"On (Vulin) je pokušao da uđe na Kosovo kao rezervista (u originalu kaže paramilitar), a jasno je da tako nešto nije dozvoljeno. Ako uđe nelegalno, kao rezervista (paramilitar), ja ću osigurati da bude uhapšen i da se suoči sa zakonom".

Sarajevska televizija je najavila da će intervju s Tačijem u cjelini emitovati 6. novembra.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog