Vijesti

CЈB Prijedor danas počinje s radom

Centar javne bezbjednosti Prijedor, koji je utvrđen novom organizacionom strukturom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas počinje sa radom, najavljeno je danas iz MUP-a.

Izvor: SRNA  

Ceremoniji će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Јovičić, direktor policije Gojko Vasić, zamjenik direktora policije Nijaz Smajlović i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da će ova reorganizacija značiti garanciju još većoj bezbjednosti ljudi i imovine u gradu Prijedoru.

"Godinama se zauzimam da Prijedor postane centar regije i da ima pripadajuće institucije koje će pomoći razvoju regije", rekao je juče Pavić novinarima u Prijedoru.

Prijedorskoj policiji nakon rata ukinut je status CЈB i sve do sada imala je status Stanice javne bezbjednosti u okviru CЈB Banjaluka.

Po izmjeni statusa opštine u status grada prošle godine, grad Prijedor je pokrenuo inicijativu da mu se vrati CЈB, budući da takav status policije imaju i ostali gradovi u Srpskoj.

Načelnik CЈB Prijedor biće Vojislav Pelkić.

Ceremonija je najavljena za 13.30 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog