Vijesti

Neopravdani napadi na zdravstvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da su neopravdani napadi na zdravstvo i da je vrijeme da se "galama" stiša, jer zdravstvo Republike Srpske u koje je do sada dosta uloženo ne zaslužuje da bude na stubu stalne osude.

Izvor:Srna

Prema njegovim riječima, većina kritika je politički motivisana, dok, s druge strane, određeni problemi ipak postoje.

"U narednom periodu baziraćemo se na konkretnim aktivnostima koje bi trebalo da obezbijede da svaki dio zdravstvenog sistema funkcioniše, uključujući i zahtjev poslovodstvu zdravstvenih ustanova da urade organizaciona poboljšanja koja će povećati zadovoljstvo pacijenata i zdravstvenih radnika", rekao je Bogdanić za "Pres Republika Srpska".

On je naveo i da je prije njegovog dolaska na mjesto ministra Vlada imala jasnu sliku o stanju u zdravstvenom sistemu i da postoje postoje dobri prijedlozi o tome šta je potrebno uraditi, dobre strategije i dobre politike.

Bogdanić je podsjetio i na inicijativu za dodatnim izvorima finansiranja iz kojih bi za zdravstvo bilo moguće dobiti dodatnih 100 miliona KM prihoda, što bi trebalo očekivati početkom naredne godine.

On je rekao da je Vlada već preduzela mjere da Fond zdravstvenog osiguranja bude rasterećen pojedinih troškova.

"Očekujemo bolju naplatu doprinosa na osnovu nekih novih zakonskih rješenja, prije svega onih koji se odnose na sankcije prema onima koji izbjegavaju obaveze plaćanja doprinosa", naveo je Bogdanić, dodajući da bi se u toj oblasti mogla uraditi poboljšanja koja se odnose na sprečavanje obračuna doprinosa na fiktivnu osnovicu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog