Vijesti

Modriča: Oduzeto oružje kod maloljetnika

MODRIČA - Nakon što je Modričom danima kružila priča kako u SCŠ „Jovan Cvijić“ djeca donose bombe i njima se igraju, policija je na osnovu naredbe suda izvršila pretres na tri lokacije i oduzela razno naoružanje uglavnom maloljetnim osobama.

izvor: Novosti/Frontal

U kući J. H. (17) pronađeno je pet ručnih bombi, a u prigradskom naselju Oteža u pretresu kuće Miroslava Z. (18) policija je oduzela šest ručnih bombi, jednu prepravljenu poluautomatsku pušku, jedan pancirni prsluk i šest komada puščanih metaka.

U kući sedamnaestogodišnjaka M. P. iz Modriče, pronađena je i oduzeta ručna bomba, vojnička maska i prazan okvir za vojničku pušku, a u kući I. S. (16) upaljač sa inicijalnom kapislom od ručne bombe, metalni bokser i nož na preklop.

- Za navedenog maloljetnika postoji osnov sumnje da je bombu, koju je nosio u školu, dao drugu koji je odbacio u šipražje u prigradskom naselju u Modriči. Pronađenu odbačenu bombu uklonio je deminerski tim Civilne zaštite Modriča - istakla je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Željko Terzić iz Civilne zaštite Modriče da je sreća što niko nije stradao u škole jer je najverovatnije od igranja, bomba bila oštećena.

Pretresena je i kuća braće M. K. (15) i B. K. (16) iz Kažnjače ali kod njih nije nađeno naoružanje.

Maloljetnici su saslušani u prisustvu roditelja, a po završetku istrage biće podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog