Vijesti

Barašin: Želja nam je da rakijada za nekoliko godina privuče i određeni broj turista

BANJALUKA - Turistička organizacija grada Banjaluka organizuje prvu "Rakijadu" koja će biti održana sutra u Turističkom kompleksu "Duboka".

izvor: Srna 

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je pečenje rakije na ovim prostorima odavno preraslo u tradiciju, te da je Turistička organizacija odlučila da ovaj svojevrsni običaj počne i zvanično obilježavati i uvrsti ga u kalendar manifestacija.

"U dogovoru sa gradonačelnikom Banjaluke, odlučili smo da ove godine prvi put napravimo manifestaciju ovakvog karaktera, imajući na umu da na ruralnom prostoru tradicija pečenja rakije okuplja veliki broj ljudi", izjavio je Barašin za Srnu.

On je rekao da će se uz pomoć etnologa u narednim godinama nastojati da istraži ovaj običaj, kako bi bio napravljen jedan kulturni događaj.

"U krajnjem, za nekoliko godina želja nam je da ova manifestacija privuče i određeni broj turista koji žele da vide običaj koji na nekim drugim prostorima nije postojao", rekao je Barašin.

On je rekao da će u Turističkom kompleksu "Duboka" sutra biti šest kotlova, te da će, osim centralnog događaja, pečenja rakije, posjetioci moći uživati i u tradicionalnim jelima, pjesmi i igri, te kulturno-zabavnom programu.

Prva "Rakijada" počinje u 12.00 časova, a manifestaciju je podržala i Administrativna služba grada.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog