Region

Srpski ekstremisiti demolirali glasačko mjesto u K. Mitrovici - Vučić traži interevenciju (VIDEO)

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od međunarodne zajednice da srpska policija zavede red u Kosovskoj Mitrovici kako bi se nesmetano nastavilo glasanje na lokalnim izborima.

izvor: Srna

U kabinetu prvog potpredsjednika Vlade Srbije rečeno je da je Vučić tražio da se policiji Srbije dozvoli da interveniše u Kosovskoj Mitrovici, gdje su nepoznate osobe na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" razbile biračke kutije i tukle građane, javljaju beogradski mediji.

 

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je Srni da će biti održana vanredna konferencija za novinare u sjedištu izbornog štaba "Srpske", na kojoj će "pojasniti incident", na koji, kako je rekao, moraju reagovati međunarodne snage bezbjednosti.

On je naveo da je u OŠ "Sveti Sava" bačen suzavac, iako je na biračkom mestu bilo prisutno više desetina birača.

"Nasrnuli su na birače i članove biračkog odbora bejzbol palicama. Razbili su biračke kutije i odneli izvestan broj izbornog materijala, a onda su velikom brzinom pobegli u nepoznatom pravcu", rekao je Pantić.

Pantić je dodao da je tokom napada koji se dogodio nešto poslije 16.30 časova više lica povrijeđeno.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog