Vijesti

Isplaćene plate radnicima Kliničkog centra Banjaluka

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je uplaćena plata radnicima Kliničkog centra Banjaluka.

Bogdanić je istakao da je plata uplaćena juče, ali je napomenuo da možda nije svim radnicima, jer sve banke subotom ne rade i ne ide platni promet.

"Tokom subote pogledali smo stotinu plata rukovodstva i načelnika najvećih klinika i odjeljenja, te korigovali što je trebalo. Plate će i njima biti sutra isplaćene", izjavio je Bogdanić za Alternativnu televiziju.

Maksimalna plata u menadžmentu zdravstvenih ustanova, dodao je Mutabdžija, iznosi 2.500 KM plus minuli rad. On je rekao da se sa direktorima zdravstvenih ustanova dogovorio da oni preuzmu odgovornost i da budu menadžeri, te da vode računa o redovnosti isplate plate.

"Radnicima se može garantovati redovnost isplata plata", naglasio je Bogdanić.

Govoreći o dugovanjima za doprinose zdravstvenih radnika, Bogdanić je rekao da je Vlada predložila modalitete rješenja nastalih problema, čime su stvoreni uslovi da se nagomilane obaveze riješe putem reprograma, a da zdravstevi radnici budu osigurani i da se za njih plaćaju porezi i doprinosi, te onima kojima je vrijeme omogući da odu i u penziju.
 

"Zdravstveni sistem u Srpskoj dobro funkcioniše za vrijeme i mjesto u kojem se nalazi i ekonomskoj situaciji", ocijenio je Bogdanić.

On je pojasnio da su pri sastavljanju nove liste lijekova napravljeni propusti, što je ispravljeno od 1. novembra.

"Zdravstvo je društveni interes i društveno dobro o kome svi treba da se okupimo i da prema njemu postupamo dobronamjerno - Vlada, Ministarstvo, zdravstveni radnici, sindikat, Fond zdravstvenog osiguranja, političke partije, mediji i korisnici, jer ćemo samo tako imati dobro zdravstvo", poručio je Bogdanić.

On je pozvao korisnike zdravstvenih usluga da lijekove koriste racionalno, svjesni situacije u kojoj se radi.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog