Vijesti

Usvojene izmjene Zakona o deviznom poslovanju

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, kojim se precizira da se plaćanje, naplaćivanje i prenos po tekućim i kapitalnim poslovima rezidenata i nerezidenata vrši posredstvom ovlašćene banke.

izvor: Srna/Frontal.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija istakao je da se zakonskim rješenjima definiše da se platnim karticama ne može vršiti plaćanje po kapitalnim poslovima.

Poslanici su usvojili Konsolidovani godišnji Finansijski izvještaj za korisnike budžeta Republike Srpske za 2012. godinu, u kojem se navodi da su stvorene obaveze iznad zakonom odobrenog budžeta od oko 85 miliona KM, a koji je dobio mišljenje s rezervom.

Usvojen je Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske u kojem se navodi da je planirano da od 1. oktobra 2012. godine do 31. decembra ove godine bude provedena 51 revizija.

U danu za glasanje poslanici su usvojili Izvještaj o radu MUP-a Srpske za prvih šest mjeseci ove godine, u kojem se navodi da su ostvareni pozitivni rezultati u svim segmentima operativnog rada.

Parlament Srpske usvojio je i Informaciju o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava ekonomsko–socijalne komponente Razvojnog programa Srpske sa stanjem na dan 31. jula ove godine u kojoj se navodi da je odobreno 611,2 miliona KM.

Glasanjem o tačkama dnevnog reda okončana je 31. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog