Vijesti

Sastavljen uži spisak kandidata za upravu Beograda

BEOGRAD - Sastavljen je najuži spisak kandidata za privremenu upravu Beogradu, pišu današnje Novosti, dok premijer Ivica Dačić kaže da očekuje da se u narednim danima postigne politički dogovor oko Beograda i da se već do kraja nedjelje uvedu privremene mjere.

izvor: Tanjug/Frontal

Formalni predlagač biće Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, a ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović kaže za taj list da će cijeli posao biti završen najranije do kraja ove sedmice.
"Čim se definitivno utvrdi sastav privremenog vijeća, formulisaćemo i prijedlog za sjednicu Vlade - rekao je Mirović.

Kako pišu Novosti, privremenu upravu u prestonici trebalo bi da je čine Siniša Mali, Goran Vesić, Milan Božić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Krstić.

Prema informacijama lista, taj tim mogao bi u narednih nekoliko dana da dobije punu političku podršku svih vladajućih stranaka, kako bi do kraja nedjelje Vlada Srbije i formalno uvela privremene mjere u glavnom gradu.

Mali, Vesić i Božić kandidati su SNS, Nikodijevića imenuju socijalisti, dok Krstića predlaže LDP.

Naime, prema informacijama Novosti, stranka Čedomira Jovanovića definitivno je pozvana da učestvuje u privremenoj prestoničkoj vlasti i rukovodstvo LDP već je kandidovalo svog čovjeka.

Krstić je po zanimanju diplomirani pravnik, a za vrijeme Đinđićeve vlade 2002. godine bio je imenovan za direktora Uprave carina. Prije toga, obavljao je funkciju predsjednika gradske vlade u Nišu. Iako Nišlija, Krstić godinama radi u glavnom gradu i ušao je u Predsjedništvo LDP kao beogradski stranački delegat.

Nikodijević je odbornik SPS u gradskoj skupštini, a obavlja i funkciju sekretara Izvršnog odbora Gradskog odbora socijalista. Od 2008. do 2012. godine bio je šef odborničke grupe SPS u Beogradu.

Ostali kandidati poznati su široj javnosti. Mali je Vučićev savjetnik za ekonomiju, Vesić politički konsultant i nekadašnji funkcioner DS i Beograda, dok je Božić, član GO SNS, bio čak i vršilac dužnosti gradonačelnika prestonice (od 30. septembra 1997. do 22. januara 1999), tada kao funkcioner SPO, podsećaju Novosti.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog