Region

Makedonska opozicija podnijela 684 amandmana na prijedlog budžeta

SKOPLJE - Makedonska opozicija podnijela je 684 amandmana na prijedlog budžeta za narednu godinu.

izvor: Agencije/Frontal

Parlamentarnoj Komisiji za finansije i budžet, koja će danas početi da razmatra prijedlog budžeta za 2014. godinu, 316 amandmana podnio je Socijaledmokratski savez Makedonije /SDSM/.

Nacionalni demokratski preporod /NDP/ Rufija Osmanija i Demokratska partija Albanaca /DPA/ Menduha Tačija podnijele su 328 amandmana, Partija za evropsku budućnost 33 i Nova socijaldemokratska partija /NSDP/ sedam.

Vladajuće partije iz makedonskog - VMRO-DPMNE i albanskog političkog bloka - Demokratska unija za integraciju /DUI/ nisu podnosile amandmane.

Prema prijedlogu koji je usvojila Vlada, makedonski budžet za narednu godinu projektovan je u iznosu od 2,8 milijardi evra uz budžetski deficit od 3,5 odsto.

U budžetu za narednu godinu planirana su i sredstva za predsjedničke izbore.

Prema poslovniku, rasprava o budžetu trajaće deset dana.

Koordinator poslaničke grupe vladajućeg VMRO-DPMNE Silvana Boneva upozorila je da opozicija podnošenjem velikom broja amandmana želi da blokira rad Sobranja i ponovi događaje iz prošle godine, dok je opozicioni SDSM negirao takav scenario.

Usvajanje ovogodišnjeg budžeta krajem 2012. godine proteklo je u burnoj atmosferi, a opozicija je tada na prijedlog budžeta podnijela 1.400 amandmana. Intervenisala je i policija, koja je iz skupštinske sale izbacila novinare, a zatim i predstavnike opozicije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog