Region

Novi zakon u Hrvatskoj - 200 evra kazne za ljubav na javnom mjestu

Ljubav na javnom mjestu ubuduće će u Hrvatskoj vinovnike takvog prekršaja koštati 700 evra, biće zabranjeno fotografisanje mobilnim telefonom na određenim javnim mjestima, vrijeđanje policajaca naplaćivaće se 2.000 evra, a strogo je zabranjeno i psovanje vozača i upotreba trube u automobilu od strane nervoznih vozača.

 
izvor: Novosti

To je samo dio novog Zakona o prekršajima javnog reda i mira, o kojem se raspravlja u Hrvatskom saboru, a ako bude usvojen Hrvatska će postati zemlja u kojoj će se sprovoditi mjere po uzoru na neke islamske zemlje!

Tako će se strogo kažnjavati i kartanje, ako policija ustanovi da su igrači kartali i za jednu kunu, a 400 evra kazne platiće svi oni koji budu nešto palili uz svoje kuće i stvarali neugodni miris! Dvadeset dana zatvora predviđeno je za sve koji će na ulici tražiti pomoć ili novac, a 700 evra ubuduće će koštati ako nešto grubo kažete ili uvrijedite državnog činovnika. Ista kazna je predviđena i za vlasnike kafića koji sami ne pokušaju da spriječe tučnjavu u svojem lokalu.

Kažnjavaće se drakonski i puštanje muzike poslije 22 časa, a zabranjuje se i konzumiranje alkohola na javnim mjestima. Nije dozvoljeno ni zadržavanje u stambenim zgradama ako tamo ne stanujete ili idete u posjetu.

Neće jeftino ubuduće u Hrvatskoj proći ni oni koji plaćaju usluge prostitutki, jer će kazna iznositi gotovo 1.400 evra. Istovremeno, prostitutke, ako budu uhvaćene na djelu, plaćaće kaznu upola jeftinije. Stroge kazne čekaju i vlasnike pasa ako se ne pridržavaju propisa.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog