Vijesti

Otvaranje obnovljenog odjeljenja nurologije bolnice Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Slavko Ždrale izjavio je da će danas, u okviru obilježavanja krsne slave ove ustanove - Sveti vrači, i dvije decenije njenog rada u Srpskoj, biti otvoren rekonstruisani i adaptirani prostor u kojem će biti smješteno odjeljenje neurologije sa jedinicom za moždani udar.

izvor: Srna

"U hrišćanskom duhu, dobri ljudi, članovi humanitarne organizacije `Onlus vita` iz Milana donirali su sredstva, čime su pomogli rekonstrukciju i adaptaciju ovog vrlo značajnog odjeljenja", istakao je Ždrale.

Prema njegovim riječima, u dosadašnjim uslovima bilo je limitirano zbrinjavanje neuroloških pacijenata.

"Preseljenjem u novo odjeljenje sa šest moderno i po svjetskim standardima opremljenih soba, te jedinicom za moždani udar, ljekarima neurolozima biće omogućeno da se neometano bave svojim poslom", rekao je Ždrale.

Ždrale je naveo da je ova bolnica otvorena 1921. godine i da od tada radi bez ozbiljnijih adaptacija, a da će slava biti prilika i za najavu projekata koji će u okviru bolnice početi na proljeće.

Na otvaranje obnovljenog neurološkog odjeljenja i krsnu slavu bolnice Kasindo, odnedavno zvanično registrovane kao Bolnica Istočno Sarajevo, pozvani su najviši predstavnici vlasti Republike Srpske, grada i gradskih opština.

Iz Bolnice je saopšteno da je humanitarna organizacija "Onlus vita" za ovaj projekat donirala 250.000 evra.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog