Vijesti

Ministar Vidović prisustvovao promociji proizvoda "Sava Semberija" u predstavništvu u Štutgartu

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, Igor Vidović boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Predstavništvu Republike Srpske u Štutgartu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ministar Vidović, tokom posjete Predstavništvu Republike Srpske u Štutgartu, prisustvovao je prezentaciji proizvoda prehrambeno-proizvođačke industrije „Sava Semberija“ iz Bijeljine, na kojoj je predstavljeno više od 50 prehrambenih proizvoda od voća i povrća širokog spektra.

Prezentaciji su prisustvovali gospodin Miladin Dragičević, savjetnik predsjednika Republike Srpske, predstavnici Ministarstva privrede i Privredne komore Baden Virtemberga, te predstavnici brojnih drugih firmi i ličnosti iz političkog i javnog života Njemačke.

Ministar Vidović je nakon održane prezentacije razgovarao sa predstavnikom Državnog ministarstva Baden Viretmberga, zaduženim za međunarodnu i prekograničnu saradnju i Dunavsku strategiju, gospodinom Matiasom Holcnerom.

Tema sastanka bila je usmjerena na razvojne mogućnosti oko pružanja podrške u procesu evropskih integracija, kao i privlačenju potencijalnih investicija u Republiku Srpsku u domenu širenja poslovnog okruženja.

Takođe, ministar Vidović sastao se i sa dr. Stefanom Kaufmanom, saveznim poslanikom Bundestaga , kojeg je informisao o dešavanjima i aktuelnostima u Republici Srpskoj, kao što su strateške mjere podsticaja koje Vlada RS preduzima u cilju jačanja privrednih i poslovnih subjekata, odnosno naporima koje Republika Srpska ulaže u namjeri privlačenja stranih investitora u RS.

Ministar Vidović je obavio i niz razgovora sa sagovornicima iz različitih institucija o aktivnostima koje je moguće preduzeti kako bi se u narednom periodu intenzivirala privredna saradnja subjekata iz Republike Srpske i Baden Virtemberga.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog