Region

Pantić: Danas pobedili država Srbija, Vlada Srbije i srpski narod na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom birača na današnjim ponovljenim izborima u tri izborna centra u ovom gradu, ocijenivši da je pobijedila država Srbija.

"Građanska inicijativa `Srpska` s ponosom može da saopšti da su danas pobedili država Srbija, Vlada Srbije i srpski narod na Kosovu i Metohiji", istakao je Pantić na konferenciji za novinare, dodajući da očekuje pobjedu "Srpske".

Pantić je rekao da je odziv birača, prema saznanjima "Srpske", do 13.00 časova bio 12,99 odsto, odnosno da je na birališta izašlo 3.039 građana.

On je naveo da je do 13.00 časova u Osnovnoj školi "Sveti Sava" odziv birača bio 12,2 odsto, odnosno glasalo je 1.749 građana, u Tehničkoj školi 1.103 građana, odnosno 13,9 odsto, a u Medicinskoj školi 187 birača, odnosno 16,4 odsto.

"Prema našim podacima, do sada je na biralište izašao veliki broj građana koji je time pokazao privrženost državi Srbiji, rešenost da ostane i podržava vladu i politiku Vlade Srbije. Ponosni smo na građane Kosovske Mitrovice koji su se, mimo naših očekivanja, odazvali i masovno odlaze na izborna mesta", dodao je Pantić.

Poredeći rezultate izlaznosti na izbore danas i 3. novembra, koji su prekinuti i poništeni zbog incidenta, Pantić je rekao da je 3. novembra do 13.00 časova glasalo svega 300 ljudi, te da današnji rezultati ukazuju na ogroman porast broja izlaznosti, što je "rezultat jasne politike Vlade i poruka koje su upućene nakon nemilih događaja".

Pantić je naveo da je danas bilo samo sporadičnih pokušaja ometanja izbornog procesa, te izrazio očekivanje da će u popodnevnim časovima izlaznost biti još masovnija, prenose beogradski mediji.

"Samo na ovakav način moći ćemo da ostvarimo naše državne i nacionalne interese, sačuvamo naš grad i narod na ovim teritorijama i ostvarimo cilj da centar zajednice srpskih opština bude u Kosovskoj Mitrovici", istakao je Pantić.

On je negirao glasine koje se šire Mitrovicom da su pretučena dva radnika preduzeća "Standard", napominjući da "protivnici izbora ne biraju ni način, ni metode da ospore legitimitet izbora".

"Ne sumnjam da će do kraja dana pokušati da iznesu još par neistina, kako bi uneli pometnju među građane, što im neće uspeti, kao što nije ni bojkot", poručio je Pantić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog