Vijesti

Bratunac: Odbornici odbili dnevni red skupštine, samo jedan bio za

BRATUNAC - Za danas zakazana sjednica Skupštine opštine Bratunac nije održana, jer je za predloženi dnevni red glasao samo jedan od 25 prisutnih odbornika, koliko ih broji ova skupština.

izvor: Srna/Frontal

Za dnevni red glasao je samo odbornik opozicionog SNSD-a Savo Vulić, koji je novinarima rekao da mu nije poznato zašto odbornici nisu podržali predloženi dnevni red.

"Sjednice se zakazuju da se o svim pitanjima razgovara i da se problemi i zadaci rješavaju. Odgađanjem sjednica odgađa se i rješavanje problema o kojima ćemo se nekada morati izjašnjavati i zauzeti stavove kao odbornici, ocijenio je Vulić, ističući da ovakav odnos odbornika otežava rad i stanje u ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon neusvajanja dnevnog reda, predsjednik Skupštine ove opštine Adil Osmanović prekinuo je skupštinsku sjednicu bez saopštavanja datuma njenog ponovnog održavanja.

Osmanović je rekao da mu nije poznato zašto je došlo do opstrukcije, jer je dnevni red bio dogovoren na međustranačkom kolegijumu.

Među 23 predložene tačke dnevnog reda bilo je donošenje rebalansa opštinskog budžeta za ovu i nacrta budžeta za iduću godinu.

Radenko Milanović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a, oko koga se okuplja bratunačka skupštinska većina, izjavio je novinarima da se ubuduće mora ozbiljnije pristupati pripremi skupštinskih sjednica.

On nije naveo razloge zbog kojih skupštinska većina nije podržala dnevni red, ali je istakao da je ona i danas bila jedinstvena i da nije došlo do njenog osipanja.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je i ranije bilo sličnih situacija u bratunačkom parlamentu i da je to oblik izražavanja nezadovoljstva nekih odbornika i lobiranja zbog njihovih ličnih interesa.

"Skupštinska većina je i dalje stabilna i ove opstrukcije pojedinaca će biti prevaziđene nakon nove sjednice skupštinskog kolegija na kojoj očekujem da će doći do usaglašavanja dnevnog reda i zakazivanja nove skupštinske sjednice", ocijenio je Mlađenović.

On je istakao da se slične situacije u ovom parlamentu događaju kada su na dnevnom redu najvažnija pitanja, kao što je donošenje rebalansa budžeta i usvajanja budžeta, jer pojedini odbornici opstrukcijom rada žele da nametnu probleme i ostvare neke svoje ciljeve i zahtjeve.

Mlađenović nije želio da precizira o kakvim zahtjevima je riječ, niti je rekao iz kojih su stranaka odbornici koji opstruišu rad.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog