Region

Izabrana privremena uprava Beograda

BEOGRAD - Članovi privremenog ograna uprave grada Beograda su predsjednik vijeća Siniša Mali, Nebojša Čović, Andreja Mladenović, Nikola Nikodijević i Tatjana Pašić, saopštio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

izvor: Tanjug

Prva sjednica privremenog vijeća biće održana danas u toku dana, saznaje Tanjug.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sjednice vlade, rekao da su Mali i Čović predlog Srpske napredne stranke, Tatjana Pašić - Demokratske stranke, Andreja Mladenović Demokratske stranke Srbije i Nikodijević ispred Socijalističke partije Srbije.

"Što se tiče LDP, njima smo uputili poziv, zahvalni smo im na saradnji, ali su rekli da ne mogu zbog zatrovane atmosfere, za koju su okrivili DS", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se vlada rukovodila principom da izabere ljude koji su odgovorni, stručni, savjesni i sposobni da obavljaju tekuće poslove u gradu u teškom periodu, u narednih tri do tri i po mjeseca, kada će se ići na izbore.
"Trudili smo se da taj sastav ljudi odgovara potrebama Beograda - njihovo iskustvo i znanje, da vidimo šta je to što mogu da učine, a da ne ostave teško stanje za slijedeći tim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade Srbije.

"Oni ne vladaju, oni će samo voditi grad do izbora", rekao je Vučić.

On je rekao da nijedan kandidat koga je predložila SNS nije član stranke, a upitan zbog čega su se opredijelili za nestranačke predstavnike, Vučić je rekao da će stranačke kandidovati na izborima i da će to biti ponuda naprednjaka građanima Beograda.

"Ovo nisu izbori", naglasio je Vučić i dodao da nije ideja da se od Siniše Malog pravi gradonačelnik Beograda.

Vučić je rekao i da je zahvalan LDP koji je, kako je rekao, odbio da učestvuje u privremenom organu zbog zatrovane atmosfere, za šta, kako je podsjetio vicepremijer, LDP okrivljuje DS.

On je rekao i da su iz LDP, međutim, rekli da će učestovati u projektima koji su važni za grad.

Upitan kako su pristali da u vijeću bude Tatjana Pašić (DS), čiji je dosadašnji rad šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović oštro kritikovao, Vučić je rekao da je uvažena želja i primjedba mnogih da i DS treba da ima svog predstavnika u privremenom vijeću.

"Potpuno sam saglasan sa svim što je Stefanović rekao, ali to je pitanje za stranačku, a ne za konferenciju u Vladi Srbije", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o Pašićevoj.

Na pitanje zbog čega se SNS opredijelila za Nebojšu Čovića, Vučić je rekao da ga je preporučilo njegovo iskustvo u vođenju grada u periodu iz 1996. godine.

"Niko ne može da kaže da on nije pokazao energiju i znanje u vođenju grada, daleko veće od na primer Živorada Anđelkovića", rekao je Vučić dodajući još jednom da Privremeno vijeće ne vlada, već da vodi grad do izbora.

Na pitanje kakve će biti nadležnosti tog organa, Vučić je rekao da to treba pitati njegove članove, jer on "nije u stanju da obavlja i posao privremenog organa".

Vicepremijer je podsjetio i da ovo nisu prve privremene mjere u Srbiji, da smo ih nekoliko puta imali i da su iskustva različita, ali da uglavnom nije bio tako pozitivan kad je riječ o odnosu vlast-opozicija, tri prema dva.

"Ja ovdje imam primjere 22 takva slučaja, a situacija je nekada bila četiri prema jedan ili pet prema nula, a samo u tri slučaja tri prema dva", rekao je Vučić i dodao da to mnogo pokazuje.

Prva sjednica privremenog vijeća grada Beograda biće održana danas u toku dana, saznaje Tanjug.

Na konstitutivnoj sjednici trebalo bi da bude izabran sekretar privremenog veća i donijeto još nekoliko odluka tehničko, operativne prirode.

Beogradom će do izbora upravljati petočlana privremena uprava na čijem čelu je Mali.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog