Vijesti

Dodik na skupu "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje" u Beogradu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govoriće danas u Beogradu na manifestaciji "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje" o Dejtonskom sporazumu, unutrašnjim i međunarodnim pritiscima, te budućnosti Srpske.

izvor: RTRS 

Dodik će, tokom obraćanja, koje je zakazano za 19.00 časova, govoriti i o političko-pravnom subjektivitetu Republike Srpske unutar BiH, o pritiscima iz Sarajeva i međunarodne zajednice sa posebnim akcentom na protivdejtonsko prenošenje nadležnosti sa Srpske na BiH.

O duhovnom nasljeđu Republike Srpske govoriće i NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije, dok će savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić, govoriti o Dejtonskom sporazumu sa pravnog aspekta.

Na skupu, koji će danas i sutra biti održan na Pravnom fakultetu, učestvovaće predstavnici pravnih fakulteta univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Banjaluci i Beogradu.

Sutra u 19.00 časova profesor Nikola Popović prezentovaće istorijsku retrospektivu odnosa Republike Srpske i Srbije, dok će predsjednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Aca Marković govoriti o ekonomskoj saradnji, s posebnim osvrtom na planove u Podrinjskoj regiji.

Etnolog Radomir Rakić govoriće o etnologiji u Republici Srpskoj, o srpskom narodu u BiH i njegovom kulturnom i duhovnom stvaralaštvu.

Organizator skupa je Studentska asocijacija za međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta u Beogradu i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog