Vijesti

Završeno asfaltiranje putne dionice Gornja Ravska – Žune – Ljubija u Prijedoru

Na području Grada Prijedora završeno je asfaltiranje putne dionice Gornja Ravska – Žune – Ljubija, za koju je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS izdvojilo preko 80.000 KM.

izvor: Frontal

Ukupna dužina asfaltiranog puta iznosi 500 metara, širina 4,25 metara, a radi bezbjednosti saobraćaja uređen je i prostor oko asfalta.

Ministarstvo je tokom 2013. godine, kao dio redovnih programskih aktivnosti, na području Grada Prijedora, finansiralo izgradnju dva stambena objekta po sistemu „ključ u ruke“, dok su za dvije porodice obezbijeđeni paketi građevinsko-zanatskog materijala, čime su ukupno četiri povratničke porodice u Prijedoru dobile trajna stambena rješenja.

"Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2013. godinu, obezbijeđena su sredstva za ostvarivanje održivosti povratka, a Ministarstvo je na području Prijedora za ove namjene izdvojilo značajna sredstva za obnovu vjerskih objekata, a dodijeljena je i novčana pomoć za rad tri udruženja građana koja se bave rješavanjem problema povratnika u Prijedor. Takođe, u cilju ostvarivanja održivosti povratka, dodijeljena su sredstva jednoj korisnici za nabavku muznih krava", istakli su u ovom ministarstvu.

Ističe se i da je ova korisnica, prilikom prijave na konkurs Ministarstva za ostvarivanje održivog povratka, predstavila je tešku situaciju u kojoj se nalazi njena porodica, te navela da bi dobijanjem pomoći prestala da bude socijalni problem i mogla da živi normalnim, skromnim životom.

Navodi se da je Komisija za odabir korisnika pomoći Ministarstva prepoznala je tešku situaciju u kojoj se porodica nalazi, te su im dodijeljena sredstva za nabavku muznih krava, čime će korisnica moći obezbijediti mliječne proizvode za svoje dvoje djece, bolesnog supruga, te njegovu majku koja živi sa njima.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog