Svijet

Predsjednik Pežo - Sitroena se odrekao otpremnine od 21 miliona evra

Pariz - Tema dana u Francuskoj, otpremnina od 21 milion evra predsjednika francuske automobilske kompanije PSA Pežo- Sitroen Filipa Varena, sinić je dobila epilog pošto je na konferenciji za novinare u Parizu Varen rekao da se odriče otpremnine za prevremeni odlazak u penziju "u ime jedinstva zemlje".

izvor:Glas Srpske

Kompanija se u junu prošle godine obavezala da će Varenu isplatiti sumu od 21 milion dolara na ime otpremnine za penziono osiguranje a koja bi mu se isplaćivala u mjesečnim ratama u narednih 25 godina uz redovnu penziju, što je danas objeladanio AFP, nakon čega je visna Varenova otpremnine uzburkala Francusku.

Francuska javnast bila je zaprepašćena ovom viješću pogotovo što je kompanije u poslednjih pet godina u velikoj finasijskoj krizi.

Varen (61), koji  treba da ode u penziju 2014, a na njegovo mjesto će doći dosadašnji drugi čovjek komapnije Karlos Tavares,  koji je na današnjoj konferenciji za novinare, međutim, izjavio da je odlučio da se odrekne obećanog iznosa za penziono osiguranje.

"S obzirom na polemiku, trenutnu situaciju u našoj zemlji kojoj je potrebno jedinstvo a ne razdor, s obzirom na moje duboko poštovanje prema saradnicima iz kompanije, odlučio sam da ne prihvatim otpremninu koja mi zakonski pripada", izjavio je Varen, prenio je Mond.  

Puni bruto godišnji iznos Varenove penzije, kada bude ispunio sve uslove za odlazak u penziju trebalo bi da bude 310.000 evra.

Trenutna godišnja Varenova plata iznosi 1,3 miliona evra.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog