Region

CIK: Samoopredijeljenje pobjedilo u Prištini

PRIŠTINA - Prvi preliminarni rezultati Centralne izborne komisije pokazuju da je Građanska inicijativa "Srpska" pobijedila u većinski srpskim opštinama Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Klokot i Parteš, kao i da u Sjevernoj Mitrovici vodi kandidat Srpske Krstimir Pantić, dok je Samostalna liberalna stranka pobijedila u Štrpcu.

izvor: Tanjgu/Frontal

Što se tiče opština sa albanskom većinom, treba apostrofirati da je opštinu Priština dobilo Samoopredijeljenje sa kandidatom Spend Ahmetijem.

Prema preliminarnim rezultatima koje CIK prezentuje iz časa u čas a objavljuju mediji u Prištini, na osnovu više 90 odsto prebrojanih glasova a u nekima i 100 odsto, u opštinama Gnjilane, Suva Rijeka, Vitina, Uroševac, Lipljan, Peć vodi Demokratski savez Kosova.

Opštine Kamenica, Orahovac i Prizren dobila je Demokratska Partija Kosova, a Obilić i Junik je dobila Alijansa za Budućnost Kosova, dok je opštinu južni dio Mitrovice i Đakovicu dobila Alijansa za Novo Kosovo.Opštinu Mališevo dobila je Građanska Inicijativa za Mališevo.

Demokratska Partija Kosova Hašima Tačija je najveci gubitnik drugog kruga izbora za gradonačelnike jer je izgubila Gnjilane, Uroševac, Vitinu i Lipljan.

Takođe najveće iznenađenje je pobeda Samoopredelenja u Prištinu i poraz kandidata DSK Isa Mustafe.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog