EU integracije BiH

Bosić: Pregovori u Pragu doživjeli krah; Problem što niko neće da saopšti ružnu vijest

Predsjednik SDS Mladen Bosić je rekao da su razgovori u Pragu doživjeli totalni krah i da nema ništa od dogovora u slučaju primjene odluke Suda u Strazburu u predmetu "Sejdić - Finci".

izvor: SDSrs.com 

"Ne mogu da se izčudim optimizmu, koji neki šire. Mi kao da zaista nismo bili na istim razgovorima", rekao je Bosić, dodajući da je tamo svima bilo jasno da nema pozitivne atmosfere i da su razgovori doživjeli raspad."Čitav razgovor se raspao kada su dva HDZ-a izašla sa svojim pisanim prijedlogom. Tad je svima bilo jasno da nema ništa od dogovora. Razgovor u Pragu je totalni neuspjeh",rekao je Bosić, navodeći da je problem u tome što niko neće da saopšti ružnu vijest.


"Mi mislimo da je rješavanje presude od velikog značaja za budućnost zemlje i stabilnost, ali ja ne vidim nikakav znak nade da bi narednih dana moglo doći do rješenja, kako neki najavljuju",rekao je Bosić.

Lider SDS je pohvalio angažman organizatora i gospodina Filea, kome je bilo više stalo da se dođe do dogovora od onih koji su tamo došli da se dogovore.

Prema njegovim riječima, Čović (Dragan) nema namjeru da se dogovori ako se njegovi uslovi ne ispune.

"Nije bilo razlika u stavovima Čovića i Raguža, a što se tiče našeg stava on je ranije definisan", kazao je Bosić, navodeći da je bio iznanđen i ponudom rješenja izbora Doma naroda BiH, koji je iznio SNSD, a koji ranije nije bio usaglašen u RS.

"Radi se o ponudi da klubovi delegata, srpski, hrvatski i bošnjački, u Domu naroda BiH imaju po sedam i to da se iz RS bira po jedan delegat u hrvatski i bošnjački, a iz Federacije BiH dva delegata u srpski klub. To je za SDS neprihvatljivo i nama je to bilo nešto novo što do sada niko nije predlagao", objasnio je Bosić.On je rekao da mu nije poznato otkud ta ponuda SNSD na stolu u Pragu.


"Postoji kapacitet da se to izglasa u Parlamentu BiH, ali SDS je to odbacila i za takvo rješenje neće glasati",kazao je Bosić.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog