Vijesti

Govedarica: NSRS postaje zona sumraka

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica je izjavio da je opozicija izvela performans skidanjem mikrofona sa svojih poslaničkih klupa, jer parlament RS-a postaje zona sumraka.

izvor: MojeVijesti.ba/Fena

Optužio je predsjednika Skupštine Igora Radojičića da je glavni režiser i producent ponižavanja opozicije u Skupštini RS-a.

'To što je on sinoć priredio parlamentu je opredijelio SDS, a i druge stranke iz opozicije da danas, u znak protesta nastavimo ono na čemu smo sinoć insistirali, da pod ovakvim okolnostima ne učestvujermo u radu parlamenta' - pojasnio je Govedarica u izjavi novinarima u holu entitetskog parlamenta.

Podsjetio je da su vladajuće stranke usvojile budžet RS za 2014. čim je opozicija napustila zasjedanje, nakon svega 30 minuta rasprave.

'Taj budžet se zove: Izbore ni slučajno ne smijemo izgubiti' - dodao je on.

Šef Kluba poslanika SDS-a je još rekao da ta stranka nije spremna na ponižavanje koje im pravi Radojičić, a odbacio je kao nekorektne sve optužbe poslanika SNSD-a.

'Mi želimo da budemo hor građana RS-a, a što podrazumijeva da ih ne pljačkamo, ne omalovažavamo i ne vodimo u siromaštvo i zaduženje' - zaključio je Govedarica.

Poslanici opozicije nisu se vratili u skupštinsku salu, u kojoj je došlo i do manjih tehničkih problema, nakon što je izvučeno 30 mikrofona s poslaničkih mjesta SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Te mikrofone, izvučene iz konzola, predali su Radojičiću, uz poruku da opozicija neće pristati na poniženje.

Poslanici vladajuće stranke su nastavi raspravu, a u toku je izlaganje premijerke Željke Cvinanović o Prijedlogu ekonomske politike RS za 2014. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog